Fugleinfluenza på Fyn, høns skal IKKE spærres inde

I foreningen Frit Fjerkræ oplever vi hønseejere, der er bekymrede for om deres høns nu igen skal spærres inde på grund af fugleinfluenza, som det skete i vinteren 2016/17. Det skal de IKKE.

I 2017 havde vi i Frit Fjerkræ en tæt dialog med Fødevarestyrelsen og siden december 2017 har der været nye regler på det her område. Så der er IKKE grund til at antage at høns skal spærres inde.

Er hønsegården på 40 kvadratmeter eller mindre, skal der ikke længere være tag over arealet, hvis fugleinfluenzaen lander i Danmark.

Hvis den er større en 40 kvadratmeter, så skal den overdækkes med net eller mågetråd, men IKKE fast tag!

https://www.foedevarestyrelsen.dk/…/Hobbyh%C3%B8ns_f%C3%A5r…

https://landbrugsavisen.dk/hobbyfjerkr%C3%A6-slipper-staldp…

Disse regler kan indføres, hvis der optræder HØJPATOGEN fugleinfluenza i Danmark, altså den mere alvorlige form for fugleinfluenza end den der er fundet i Brenderup.

Små besætninger af høns er ikke i farezonen for at blive spærret inde som sidst.

Vi vil fra Frit Fjerkræs side opfordre til at ejere af både høns, ænder og gæs er opmærksomme på at beskytte sine dyr mod smitte.

  • Skift fodtøj, når du bevæger dig ind i hønsehus eller hønsegård.
  • Brug kun fodtøj blandt hønsene som udelukkende bruges der. Opstil eventuelt kar med desinficerende væske udenfor som fodtøj kan dyppes i.
  • Sørg for at foder og vand kun gives under overdækning. Lad være med at fodre for meget, så fugle og skadedyr tiltrækkes af madrester.
  • Undgå kontakt mellem vilde svømmefugle (ænder, gæs og svaner) og andre fugle/fjerkræ i fangenskab. Det gælder både opdrættede og vilde fugle.
  • Gå ikke på jagt efter svømmefugle, da du kan bringe smitte med hjem. Undgå kontakt med jægere, der er eller har været på andejagt.
Udgivet i Ikke kategoriseret Etiket: , ,