Fugleinfluenza, opdatering

Der er stadig udbrud af højpatogen H5N8 fugleinfluenza i Østeuropa. Specielt Polen og Ungarn har stadig udbrud i primært store kalkunbesætninger. I Sydtyskland er der et enkelt udbrud af H5N8 i en hobbybesætning i delstaten Baden-Württemberg (Stuttgart). Holland har indført staldpligt for kommercielle besætninger.

I Danmark har Fødevarestyrelsen skruet lidt op for trusselsvurderingen, så den nu er lav hvor den før var meget lav. Det er primært på baggrund af IMPORT af fasankyllinger fra Polen. I deres trusselsvurdering skriver de

“Sæsonen for import af fasankyllinger til Danmark fra specielt Polen starter i februar og varer indtil august. Da fasanopdræt er en udendørs produktion, er der en øget risiko for kontakt til vilde fugle, som er smittet med fugleinfluenza. Dette øger risikoen for, at infektion i fasankyllinger ikke opdages, inden de sendes ud af oprindelseslandet og videre til f.eks. Danmark.”

Det anbefales også at man ikke har været i kontakt med fjerkræ i udlandet inden for de seneste 48 timer før man besøger en fjerkræbesætning her i landet.

Udbrud af højpatogen aviær influenza i Polen og Tyskland i relation til truslen for Danmark pr. 14. februar 2020

Udgivet i Ikke kategoriseret Etiket: , ,