Fund af fugleinfluenza i vilde fugle lige syd for den danske grænse

I risikoområder i delstaterne Slesvig-Holsten og Mecklenburg-Vorpommern er der krav om indespærring (staldpligt) af fjerkræ.
I Slesvig-Holsten er 5 vilde fugle fundet med H5N8. Der er indført staldpligt i områder markeret med rødt, umiddelbart syd for Danmark.

På øen Rygen er fundet en død musvåge med H5N5. Også her har delstaten indført staldpligt i de med blåt markerede områder.
En and er fundet ved Hamborg med H5N8.
I Holland er flere fugle fundet med H5N8 og et udbrud i en besætning med høns der producerer rugeæg til slagtekyllinger. Det er en produktion der typisk har rigtig høj sikkerhed for indslæbning af materiale. Der er teori om at der er kommet inficerede gødningspartikler ind via ventilationsanlægget.
Både Holland og Belgien har indført staldpligt for fjerkræ.
Den danske politik under en fugleinfluenzaepidemi er at hvis indhegningen er MINDRE en 40m2, så behøver fjerkræ ikke være indendøre (men det anbefales enten af holde dem indendøre eller overdække indhegningen, evt med tråde). Er den større end 40m2, så SKAL fjerkræ holdes indendøre eller der skal overdækkes med net eller tråd. Se mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside
Husk det er vigtigt at følge forholdsreglerne for at mindske risikoen for at få fugleinfluenza ind besætninger, store som små
Udgivet i Ikke kategoriseret Etiket: , , ,