Har du spørgsmål om de nye krav til hønsehold ved udbrud af fugleinfluenza

Nye krav til hønsehold ved udbrud af fugleinfluenza – Er du medlem af Frit Fjerkræ, så stil dit spørgsmål her!

Årets julegave kom før tid.

Den 20. december meddelte Fødevarestyrelsen, at kravene til hobbyhønsehold bliver lempet, hvis der udbryder fugleinfluenza i Danmark igen. Det betyder at vores høns ikke længere skal være under fast tag, som de blev påbudt i vinter, men kan nøjes med at være bag hegn og i nogle tilfælde overdækning med net/mågetråd. Vi har i Frit Fjerkræ haft en god dialog med Fødevarestyrelsen og glæder os over, at vores stemme er blevet hørt så vi nu kan se frem til betydelig bedre dyrevelfærd for vores dyr, næste gang der kommer fugleinfluenza til Danmark.

Det er jo helt nye regler og helt sikkert nogle ting der skal afklares. Der er stadig krav til indhegning og ”mågetråd” over større hønsegårde, og andre ting. Som en service til vore medlemmer, så vil vi samle spørgsmål i forbindelse med de nye regler omkring fugleinfluenza og hobbyhøns. Spørgsmålene vil vi gå videre til Fødevarestyrelsen og få svar på. Vi samler alle spørgsmål og sender på foreningens, og dermed vore medlemmers vegne, efter jul.

Læs kravene her: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Hvad_skal_du_goere_med_dit_fjerkrae_under_en_fugleinfluenzaepidemi.aspx

Spørgsmål kan stilles under dette opslag, eller sendes i en besked til Frit Fjerkræ.

 

Hvis du ikke er medlem, så kan du hurtig blive det. Det koster 50 kroner per år. Ønsker du at støtte foreningen i vores fortsatte arbejde for bedre vilkår for fjerkræ i Danmark, kan du melde dig ind på https://frit-fjerkrae.dk/bliv-medlem/. Melder du dig ind, inden jul, deltager du desuden i konkurrencen om en julekurv til en værdi af 500 kroner.

 

Udgivet i Ikke kategoriseret Etiket: ,