Vi skal kunne fodre høns med madrester

Fornylig har der (igen) været debat om høns måtte få madrester og gulerodstoppe som en del af deres foder. Christian F. Puglisi, Hegnsholt ved Johanne Schminning og såmænd også os selv, Frit Fjerkræ har gjort opmærksom på det tåbelige i at høns ikke må få overskudsmad. Fødevareminister Esben Lunde Larsen har nu meldt sig på banen. I Politiken 22/1 har han et debatindlæg med den opløftende overskrift “Vi skal kunne fodre høns med madrester” Tak for den melding, Esben!

Han fortsætter med “Mig bekendt er høns ikke blevet syge af madrester. De bliver vel snarere store og velsmagende.” og “Derfor vil jeg sætte mit ministerium til at få skabt mere fornuftige rammer for små og mellemstore fødevareproducenter”. I Frit Fjerkræ kunne vi ikke være mere enige og er meget glade for at Fødevarestyrelsen nu vil arbejde for mere fornuftige regler på det her område. Dog vil vi gøre opmærksom på at det selvfølgelig både skal gælde for små fødevareproducenter, men så sandelig også for folk med høns i haven til eget forbrug. De skal sandelig også kunne fodre deres høns med gulerodstoppe og andet godt uden fare for at myndighederne kommer efter dem.

I Frit Fjerkræ vil vi tage kontakt til Fødevarestyrelsen og gøre vores til at der holdes ved og er fremdrift i dette her. Det er et skridt på vejen at Fødevareministeren er positiv, men som Fødevareministeren også skriver “Det vil kræve en stor indsats i EU og internationalt” så det er ikke noget der kommer i overmorgen.

Udgivet i Ikke kategoriseret