Fund af fugleinfluenza H5N6 i Sverige

I Sverige er der d. 19. februar fundet højpatogen fugleinfluenza H5N6 i en død havørn i Blekinge, som blev fundet syg 28. januar

Når sygdommen er fundet i en ørn i Sverige, er der stor sandsynlighed for, at også andre vildfugle er inficeret. FVST anbefaler, at danske fjerkræejere skærper opmærksomheden omkring smittebeskyttelse.

Anbefalinger fra Frit Fjerkræ

  • Skift fodtøj, når du bevæger dig ind i hønsehus eller hønsegård. Brug kun fodtøj blandt hønsene som udelukkende bruges der. Opstil eventuelt kar med desinficerende væske udenfor som fodtøj kan dyppes i.
  • Sørg for at foder og vand kun gives under overdækning. Lad være med at fodre for meget, så fugle og skadedyr tiltrækkes af madrester.
  • Undgå kontakt mellem vilde svømmefugle (ænder, gæs og svaner) og andre fugle/fjerkræ i fangenskab. Det gælder både opdrættede og vilde fugle.
  • Gå ikke på jagt efter svømmefugle, da du kan bringe smitte med hjem. Undgå kontakt med jægere, der er eller har været på andejagt. I flere EU-lande er der i tilfælde af fund af fugleinfluenza indført forbud mod fuglejagt.
  • Indsaml ikke døde eller skudte svømmefugle, ej heller til nedfrysning til f.eks. træning af hunde.
Udgivet i Ikke kategoriseret Etiket: , ,