Er Frit Fjerkræ for mig der har hyggehøns i haven eller avler racehøns?

Det spørgsmål fik vi stillet, da vi var på hønseudstilling tidligere på året. Det korte svar er JA! Selvfølgelig er vi det!

Vi arbejder i øjeblikket med flere sager, der skal gøre det nemmere for hobbyhønseholdere at holde høns i haverne.

– Æg fra racehøns

Vidste du fx, at det i Danmark er meget svært at få lov til at sælge æg fra racehøns i en vejbod? Det kræver meget omfattende og dyre kontroller af hønseholdet, og derfor arbejder Frit Fjerkræ på lempelse af netop disse regler, så hobbyavlere der har mange æg i overskud, fremover kan sælge dem ved en lille bod i indkørslen, uden at få flået pengepungen.

– Kommunale regulativer

Vi samarbejder med kommunerne, og indsender høringssvar ved forslag om regulativer, der gør det surt at være hobbyhønseavler i en given kommune. Et godt eksempel er Haderslev, der sendte et regulativ i høring, med maksgrænse for antal fjerkræ, selv i landzone, der ville gøre det overordentlig svært for raceavlere at avle høns til sortering/avl. Efter god dialog med kommunen, valgte Haderslev helt at gå bort fra regulativet, efter råd og vejledning fra Frit Fjerkræ, Danmarks Gåse- Ande og Kalkunavlerforening og Danmarks Fjerkræforening for Raceavl.

– Begrænsning på antal høns

Vi er også ved at få hævet grænsen for hvor mange høns du må have som privatperson uden at komme i karambolage med kommunen. I dag må du maksimalt have 30 høns inklusive daggamle kyllinger. Den bliver hævet til (sandsynligvis) 100 stk.

– Fugleinfluenza

Vi har været med til at få ændret reglerne i tilfælde af udbrud af fugleinfluenza, så der IKKE længere er krav om at dine høns skal være indespærret under tag. Hvis hønsegården er mindre end 40 m2, så må de gerne gå ude. Er den større end 40 m2, så skal der være net over, men ikke fast tag.

Derfor: JA! Frit Fjerkræ er så sandelig for dig der har høns som hobby. Vil du være med til at sørge for yderligere forbedringer for dit fjerkræ, koster det 50 kroner om året at støtte foreningen, som er for ALLE der holder fjerkræ i lille skala, hvad enten det er ved at holde 5 hyggehøns i haven, avle flotte dyr til udstilling eller have et stalddørssalg.

Du bliver medlem lige her
https://frit-fjerkrae.dk/bliv-medlem/

Udgivet i Ikke kategoriseret Etiket: , , ,