Falsk alarm fra Midtjyllands Avis om fugleinfluenza.

Onsdag 20. februar bragte Midtjyllands Avis en halvsides artikel med den alarmerende overskrift

De undlod at gøre opmærksom på at det er helt almindeligt at døde svaner og rovfugle testes for fugleinfluenza. Indtil nu i 2019 er der fundet og testet 36 fugle. Kun 1 rovfugl på Sjælland har haft H5 fugleinfluenza

Mandag 25. februar var resultatet fra svanerne fundet ved Silkeborg klar på Fødevarestyrelsens side om fugleinfluenzaberedskab https://ai.fvst.dk/ . Ingen H5 eller H7 i svanerne, som er det Fødevarestyrelsen er bange for og som skal indberettes til OIE, den internationale husdyrsundhedsorganisation. Nu skulle man jo tro, at Midtjyllands avis ville skynde sig at afblæse alarmen og berolige læserne. Men NEJ! I skrivende stund (27. februar, 2 dage efter at resultatet er offentligt) er der intet fra Midtjyllands avis om dette. Utrolig dårlig service for læserne, at Midtjyllands avis tilsyneladende kun er interesseret i at skabe hysteri, men ikke i at oplyse deres læsere om fakta.

Godt at vi har andre informationskilder som internettet og Facebook, når medierne svigter!

I artiklen fra Midtjyllands avis står også:

“Fødevarestyrelsen har ikke indført skærpede regler som krav om indelukning af fugle og fjerkræ hos avlere.”

SELVFØLGELIG har de ikke det. Hvorfor i alverden skulle de dog det? Hvis Midtjyllands Avis havde været orienteret om fugleinfluenza, så ville de vide at myndighederne, bla. på baggrund af opfordringer fra os i Foreningen Frit Fjerkræ har lavet nye forholdsregler i tilfælde af udbrud af fugleinfluenza.

https://frit-fjerkrae.dk/2017/12/20/nye-regler-omkring-fugleinfluenza/

Er hønsegården mindre end 40 kvadratmeter, så må høns gerne gå ude, selv hvis der optræder flere tilfælde af fugleinfluenza i Danmark. Er hønsegården større end 40 kvadratmeter, så skal der net eller “mågetråd” over hønsegården. MEN DER ER IKKE KRAV OM INDELUKNING længere, det er myndighederne gået bort fra i 2017!

Herfra en kraftig opfordring til at Midtjyllands avis (og andre danske medier) sætter sig ind i de ting de skriver om, så de ikke kommer til at bidrage med vildledende oplysninger og også følger op på historier, så falske alarmer bliver afblæst!

Udgivet i Ikke kategoriseret Etiket: , , ,