En sørgelig historie fra Faxe

Vi må desværre erkende at der er meget svært at komme igennem med at få lavet et tåleligt regulativ for høns og fugle i Faxe. Teknisk Udvalg nægter at ville ændre noget og der er ikke rigtig nogen der vil tage det op i byrådet og så kan vi ikke rigtig komme videre ad den vej.

Der har været en del indlæg i den lokale presse, bla. har et tidligere medlem af byrådet, Nelle Søndermand, haft et læserbrev i Sjællandske, hvor hun udtrykker støtte til at lave regulativet om. Formanden for Teknisk Udvalg, Eli Jacobi Nielsen, kom med et svar i et læserbrev hvor han hævder at udvalget har haft en grundig debat om sagen. Ligeledes skrev  Christina Birkemose, medlem af Teknisk udvalg i dette læserbrev. Vi skrev et længere læserbrev, hvor vi gennemgik sagen og endnu engang opfordrede til at tage regulativet op.

Medlemmer af Teknisk Udvalg holder meget fast i at de har haft en lang og grundig debat, men ærligt talt virker det besynderligt at holde fast i regler der dokumenteret ikke er brug for!

Eksempelvis er der ingen klager over at høns går frit på ejerens egen grund, alligevel holder udvalget fast i at det må høns i Faxe ikke.

Der er heller ingen klager over støj fra fugle om aftenen, alligevel holder udvalget fast i at høns skal være i mørke fra kl. 20! Der burde være en god grund til at Faxe vil afvige fra Miljøstyrelsens tidspunkter (fra kl. 22) men det er der ikke.

Derudover er der en sag, hvor forvaltningen har krævet regulativet overholdt, selv om hønsene er i landzone. Det har forvaltningen ingen myndighed til, men udvalget vil ikke gå ind og kigge på det! Vi har været i kontakt med ejeren, men de ønsker ikke endnu en kontrovers med kommunen efter den behandling de er blevet udsat for.

Så vi må desværre konstatere at på nuværende tidspunkt kan vi ikke komme videre. Skulle der på et tidspunkt være nogen i Faxe som bliver udsat for urimelig behandling i forbindelse med regulativet, så vil vi tage sagen op igen i håb om lidt mere imødekommenhed fra Teknisk Udvalg.

 

 

 

Udgivet i Ikke kategoriseret Etiket: , ,