I Haderslev Kommune vil de trække regler ned over hovedet på kommunens borgere uden at inddrage dem!

 Haderslev Kommune er i gang med at lave nye regler for dyrehold i kommunen. De kigger både på et nyt regulativ for fugle og fjerkræ i kommunen, der skal gælde i byzone, MEN de kigger også på nye regler for hold af fugle i landzone! Her vil de gå ind og kigge på, hvor mange fugle man må have. Der eksisterer allerede et regulativ for høns i byzone, som er nogenlunde OK, men nu er kommunen altså ved at udvide regulativet til også at gælde for ænder, gæs, duer, papegøjer osv. Finn Jensen fra Foreningen Frit Fjerkræ har talt med forvaltningen og tilbudt at gennemse de nye regler og regulativet og komme med forslag til eventuelle forbedringer. Desværre ønsker forvaltningen IKKE at tale med foreninger om det nye regulativ. De mener, at de kan klare tingene bedst selv bag skrivebordet, på trods af at Frit Fjerkræ tidligere har samarbejdet med kommuner om at udforme diverse regulativer og i flere tilfælde nået til fornuftige resultater. I de kommuner, hvor Frit Fjerkræ er kommet for sent ind i billedet, har kommunen flere gange været nødt til at trække regulativet tilbage eller ændre det i sidste øjeblik pga. fejl og mangler. I sådanne tilfælde ender man med en pinlig sag for både politikerne og for kommunen, som desuden giver øgede omkostninger til kommunen i form af flere arbejdstimer, når regulativet alligevel skal laves om, efter det er trådt i kraft.

Haderslev Kommunens begrundelse for ikke at ville tale med Frit Fjerkræ er… “At hvis I taler med os, skal vi tale med alle foreninger og hvor skal vi så sætte grænsen?”. Døm selv hvilken form for borgerinddragelse, der lægges op til i kommunen.


Haderslev Kommune vil altså ikke tale med en forening, som har praktisk erfaring i at holde fugle og høns, og som ved, hvordan det bør tilrettelægges, så der tages hensyn til både hønse- og fugleholdere samt naboer. I stedet vil de tale med Fødevarestyrelsen og SEGES, som er rettet mod landbrugsdrift. De har ikke meget praktisk erfaring i at holde høns i en have!

Skal vi som dyreejere finde os i, at forvaltningen sidder bag et skrivebord og opfinder regler, som trækkes ned over hovedet på borgerne, samtidig med at de nægter at høre på organisationer som Frit Fjerkræ eller andre? Fra Frit Fjerkræ siger vi nej! Støt op om, at borgerne i Haderslev inddrages i de regler, som forvaltningen laver for dem. Du kan støtte ved at skrive til Haderslev Kommune og opfordre dem til at lytte til interesseorganisationer, der kan være behjælpelige med at udforme kommunale regler til gavn for både kommunen og for borgerne. Haderslev Kommune kan kontaktes på e-mail: post@haderslev.dk

 

Du kan også skrive til Udvalget for Plan og Miljø

Benny Bonde (Liberal Alliance) (formand) bebo@haderslev.dk

Ole Bang Jensen (Venstre) (næstformand) obje@haderslev.dk

Per Hauritz (Dansk Folkeparti) pmha@haderslev.dk

Keld Valentin (Venstre) keva@haderslev.dk

Søren Rishøj Jakobsen (Socialdemokratiet) srja@haderslev.dk

Karl Gunnar Gregersen (Socialdemokratiet) kagr@haderslev.dk

Svend Brandt (Enhedslisten) sbra@haderslev.dk

 

Spred gerne budskabet om Haderslev Kommunes udemokratiske adfærd.

Bonusinfo. Haderslev Kommune siger, at de ikke vil snakke med foreninger om de nye regler. SEGES, som kommunen har snakket med, er en del af Landbrug & Fødevarer. Landbrug & Fødevarer er en forening, så kommunen har dermed brudt sin egen regel om ikke at ville snakke med foreninger.

 

Udgivet i Ikke kategoriseret Etiket: , ,