Godt Nytår fra Frit Fjerkræ

Tak for 2018! Tak til vores medlemmer som støtter os, så vi kan gøre det lidt lettere at holde fjerkræ under ordentlige forhold i Danmark. Vi har fået en del gennemført i 2018.

I februar 2018 afholdt vi et webinar omkring stalddørsalg. Vores medlemmer kan gense det på vores YouTube kanal

Det var også i 2018 at Haderslev kommune efter pres fra vores side droppede deres meget restriktive forslag om fjerkræregulativer. 

I Frit Fjerkræ havde vi en del input til det nye fødevareforlig og vi fik også en respons på det fra Fødevareministeren. Allerede nu er et af vores forslag gennemført, nemlig at den metode der bruges til at teste for salmonella i spiseæg bliver lavet om, så det bliver væsentlig billigere for stalddørssælgere.

Vores forslag om at hæve grænsen for erhvervsmæssigt dyrehold af høns fra 30 stk (inklusive daggamle kyllinger) til 100 stk. har vi fået lovning på bliver gennemført. Der er bred opbakning til dette i Folketinget.

Vi glæder os over at vi i 2018 undgik udbrud af fugleinfluenza i danske besætninger. Der var enkelte fund i vilde fugle henover forår og sommer. Der er heldigvis meget stille på dette område i Europa. Enkelte udbrud i Bulgarien og det sydlige Rusland, men intet i Nordeuropa. Lad os håbe det forsætter sådan.

Tak for 2018. Lad os sammen arbejde for at 2019 bliver et godt (nyt)år.

Et medlemsskab af foreningen koster 50 kr/år og med det støtter du det fortsatte arbejde for at gøre det lettere at holde fjerkræ under ordentlige forhold i Danmark. Du kan melde dig ind lige her
https://frit-fjerkrae.dk/bliv-medlem/

Udgivet i Ikke kategoriseret Etiket: , , , ,